III. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması Sonuçları… Şefik Kahramankaptan


Toplam Okunma: 7574 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:53
Kategori: Haberler, Yarışmalar

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘nca düzenlenen III. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması’nda küçüklerde Bilkent Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’ndan Berfin Aksu (d.1998), orta kategoride Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘ndan Merve Birbir (d.1997), gençlerde ise Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘ndan Alican Süner (d.1992) birinciliği elde ederek, el yapımı birer kemanın sahibi oldular…

Ülkemizin ilk kadın başkemancılarından Gülden Turalı’nın adı ve anısının yaşatıldığı keman yarışmasının üçüncüsüne Bilkent’ten 3, Trakya ve Uludağ Üniversitelerinden birer, İzmir, Çukurova ve Antalya’dan ikişer, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’ nden 5, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘ndan ise 14 keman öğrencisi katıldı. Elemeleri aşan 19 öğrenci, finalde seçtikleri keman konçertolarının birinci bölümlerini piyano eşliğinde seslendirdiler.

Jüri Prof. Hazar Alapınar başkanlığında başkanlığında Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan, uluslararası solistlerimizden İTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Cihat Aşkın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘ndan Prof. Çiğdem Yonat İyicil, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ‘ndan Veniamin Varsavski, orkestra şefi-viyolacı Prof. Koral Çalgan ve kemancı Doç. Yusuf Güler Aksöz yeralıyordu..

Yarışma sonunda ilk üç dereceye giren, mansiyon ve Türk bestecisi özel ödülünü kazanan öğrenciler şöyle:

Küçükler: 1. ve Türk Bestecisi Özel Ödülü: Berfin Aksu (Bilkent), 2. Elif Ece Cansever (Bilkent), 3.Sofiko Çumburidze (Mersin), Mansiyonlar: Ecem Dağhan ve Utku Yunkuş (Mersin)

Orta Kategori: 1. ve Türk Bestecisi Özel Ödülü : Merve Birbir(Trakya) , Veriko Çumburidze(Mersin) , 3. Asilkan Çelik (Mersin), Mansiyonlar: Sesim Bezdüz (Mersin) ve Erten Deniz İspir (Çukurova)

Genç: 1. Alican Süner (Mersin), 2. Banu Selin Aşan (Mimar Sinan), 3. Bengisu Gökçe (Mersin), Mansiyonlar: Ayşe Ferzan Alada ve Hakan Güven (Mimar Sinan)

Yarışma Birincilerine verilen kemanlar Türkiye’nin önemli luthiyeleri Ecevit Tunalı (Mimar Sinan Ü.), Yücel Açın (İTÜ) ve Atilla Okan ( Ege Ü.) tarafından el yapımı olarak hazırlandı. Yarışmanın atölye çalışmasını ise luthiye Hakan Utandı (Mersin) yürüttü.

Dereceye girenler ödüllerini Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ile jüri üyeleri ve düzenleme kurulu üyeleri Münif Akalın ile Ebru ve Selahattin Yunkuş’un elinden aldılar.

Yarışma birincileri 2008-2009 sezonunda CSO, Bursa BDSO ve Mersin ÜOO ile birer konçerto seslendirecekler. Mersin Üniversitesi 1.Kamuran Gündemir Piyano Yarışması’nı da önümüzdeki Nisan ayında düzenliyor. Bu yarışma için başvurular 13 Mart 2009′a kadar yapılabilecek. Ayrıntılı bilgi Mersin Üniversitesi web sitesinde yer alıyor.

Bu tür ciddi ve özendirici yarışmalara, başta Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı olmak üzere,

Türkiye’deki tüm konservatuvarlardan daha fazla katılım olması dileğiyle, herkese iyilikler diliyoruz.

ta ki potamızda öğütebildiğimiz kimi antibiyotiksel konular…

Bders verim dedidimde kik önce gerl r de mtululuğuumusu kısakanabliri;))




Hoşgeldiniz