Cumhuriyetimizin 85. Yılında Korolar Buluşması Konseri…


Toplam Okunma: 4775 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:15
Kategori: Konserler

26 Ekim 2008 / Pazar günü; saat 12.00 de Anıtpark’da; Ankara ve ülke çapında ki koroların gönüllü katılacağı “CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” temalı korolar konserini düzenliyoruz. Şef İbrahim Yazıcı’nın yöneteceği koromuza, bu konser için gene gönüllü olarak biraraya gelen özel bir bando eşlik edecek. Vatandaşlarımızı katılımıyla koromuzun binlere… ulaşmasını bekliyoruz.

“Bence medeniyeti hars’tan (kültür) ayırmak güçtür ve gereksizdir. Bu nedenle harstan ne anladığımı söyleyeyim. Hars, bir toplumun devlet hayatında, fikir hayatında yani bilim ve güzel sanatlarda, iktisadi hayatta yani tarımda, ticarette, zanaatta, kara, deniz ve hava ulaşımında yapabileceği şeylerin (işlerin) bileşkesidir. Bir milletin medeniyeti dendiği zaman da, hars namı altında saydığım, insan toplumunun devlet, düşünce ve ekonomik olarak üç nevi faaliyetinden başka bir şey düşünülemez.”
Mustafa Kemal ATATÜRK

26 Ekim 2008 / Pazar günü; saat 12.00 de Anıtpark’da; Ankara ve ülke çapında ki koroların gönüllü katılacağı “CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” temalı korolar konserini düzenliyoruz. Şef İbrahim Yazıcı’nın yöneteceği koromuza, bu konser için gene gönüllü olarak biraraya gelen özel bir bando eşlik edecek. Vatandaşlarımızı katılımıyla koromuzun binlere… ulaşmasını bekliyoruz.

Bu konser ile; Anayasamızda işaret edilen Türkiye Cumhuriyeti tanımı; “Laik; Demokratik bir sosyal hukuk devleti” olma ilkesini; Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin “KÜLTÜR” olduğunu hatırlatmak; ülkemizde bireyin standartlarının geliştirilmesi; sanatın yaşama biçimi olması özlemi doğrultusunda, “KÜLTÜR” oluşturulması niyet ve dileğimizi, SANATSAL bir buluşma ile duyurmak istiyoruz.

“CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” buluşmasına katkı ve destekte bulunmak isteyen; sanat eğitimi veren üniversiteler, sanat kurumları, koro ve orkestralar ile sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapıldı. Bu, gönüllülük esasına ve sivil toplum inisiyatifine dayanan bir çağrıdır.

“CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” adlı korolar konseri projemizi duyurmanızı ve desteklerinizi bekliyoruz..

TOBAV ve Tüm Katılımcılar
TOBAV
TUNALI HİLMİ CAD. 72/10 06680
KAVAKLIDERE, ANKARA
Tel : 00 90 312 427 85 88
Fax : 00 90 312 427 89 09
e-mail : tobav@tobavnet.org
http://www.tobavnet.org

“CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR”
KOROLAR BULUŞMASI BAŞVURU FORMU

ŞEHİR :
KORONUN ADI :
KORONUN ADRESİ :
KORO ŞEFİNİN ADI :
TELEFON NUMARASI :
FAX NUMARASI :
E-MAIL :

KORO SORUMLUSUNUN ADI :
TELEFON NUMARASI :
FAX NUMARASI :
E-MAIL :
KATILIMCI SAYISI:
KATILIMCILARIN İSİMLERİ:

BİZİMLE ŞARKI SÖYLER MİSİNİZ?

TOBAV’ın öncülüğünde müzik ve koro dernekleri ile sivil toplum örgütlerinin de el ele vermesiyle 26 Ekim 2008 Pazar günü öğleyin saat 12.00’de Ankara Anıtpark’ta bir Cumhuriyet Korosu kuruyoruz.

Bu Koroda profesyonel ve amatör koro mensupları yer alacaklardır. Konserde söylenecek olan ve ekte listesi bulunan marşlar, hepimizin bildiği ve rahatlıkla söyleyebileceği parçalardır. Korolarımız ortalama 2000 kişi civarında olacaktır ve bu parçaları seslendirmek üzere çalışmaktadır.

Cumhuriyetin 75. yılında beraber şarkı söyledik.

Şimdi biz Cumhuriyetimizin 85. yılında, Cumhuriyet kavramına kültür olarak da bağlı olan tüm vatandaşlarımızı, örgün ve yaygın öğrenim mensuplarımızı, gazetecilerimizi, köşe yazarlarımızı, pop müzik solistlerimizi, Türk halk ve sanat müziği solistlerimizi, balet ve balerinlerimizi, modern dansçılarımızı, halk dansçılarımızı, opera solist ve koristlerimizi, müzisyenlerimizi, kompozitörlerimizi, tiyatro ve sinema oyuncularımızı, yazarlarımızı, yönetmenlerimizi, yapımcılarımızı, askerî ve sivil öğrencilerimizi, bilim ve sanat insanlarımızı, yargı mensuplarımızı, müzik eğitimcilerimizi, avukatlarımızı, mimar ve mühendislerimizi, tüm esnaf ve sanatkârlarımızı, meslek guruplarını, odalarımızı, derneklerimizi, sendikalarımızı, vakıflarımızı, tüm kitle örgütlerimizi ” 85. YIL CUMHURİYET KOROSU”na davet ediyoruz.

Bu koroda herkes katılımcı olacaktır, birlikte söylenecektir. Katılmak isteyenlere söylenecek marşların sözleri, notaları ve örnek kısa kayıtları gönderilecektir. Bu koro ile hep birlikte söyleyeceğimiz marşlarla “CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” mesajını vermek istiyoruz.

Eğer siz de CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR demek istiyorsanız:
26 Ekim 2008 Pazar günü, 12.00’de Ankara’da, Anıtkabir karşısında, Anıtpark’ta buluşalım.

İLETİŞİM İÇİN:

TEL : (312) 427 85 88 – 468 60 39
FAX : (312) 427 89 09
EPOSTA : tobav@tobavnet.org
MELTEM KESKİN BAYUR (Genel Sekreter)
MOBİL TEL : 0 532 216 69 60
MAKBULE KANAÇ (Vakıf Müdürü)
MOBİL TEL : 0 535 741 86 23

“CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR” KORO KONSERİ REPERTUVARI

ESER ADI SÖZ MÜZİK DÜZENLEME/EŞLİK
1 İSTİKLAL MARŞI Mehmet Âkif Ersoy Osman Zeki Üngör Osman Zeki Üngör
2 İZMİR’İN DAĞLARINDA Anonim İzzet Hümayi Elçioğlu Muammer Sun
3 İLERİ MARŞI Faik Canselen Faik Canselen Faik Canselen
4 10. YIL MARŞI B.K. Çağlar-F.N. Çamlıbel Cemal Reşit Rey
5 VATAN MARŞI Cemal Ethem Musa Süreya
6 GENÇLİK MARŞI Ali Ulvi Elöve F. Korling (Uyarlama: Selim Sırrı Tarcan)
7 DUMLUPINAR İzzet Ulvi Ziya Aydıntan
8 ANKARA TÜRKÜSÜ ANONİM
9 BİZ ATATÜRK GENÇLERİYİZ Muammer Sun Muammer Sun
10 ATA’MIZ (İZİNDEYİZ) Faik Canselen Faik Canselen Faik Canselen
11 ATA’M Ziya Aydıntan Ziya Aydıntan




Hoşgeldiniz