Ayvalık Karagöz Roman Orkestrası!..


Toplam Okunma: 3754 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:20
Kategori: Haberler

Karagöz Sanat Evi, Ayvalık’ta yaşayan ve çalışan roman müzisyenleri bir araya getirerek 2008 yazında, Ayvalık Karagöz Roman Orkestrası’nı kurdu. Ege bölgesindeki her kasaba ve şehirde roman mahalleleri ve onların vazgeçilmez bir zenginligi olan roman müzisyenler yaşamaktadır. Ayvalık’ta kurulan topluluk, Eğe bölgesini temsilen bir şehrin adının taşıyan ilk roman orkestrası olma özelliğini taşıyor.

Karagöz Sanat Evi ve Paris bölgesinde bulunan, Dünya Şehirleri Mûzik Festivali ile işbirliği içinde 2008 yazında Rüstem Cembeli yönetiminde, fransız ve türk gençlerinin katıldıkları Avrupa Birliği destekli bir darbuka atölyesi düzenledi. Ayvalık Karagöz Roman Orkestrası bu atölyenin çalışmalarına aktif katıldı.

Tanıtımını Karagöz Sanat Evi’nin yaptığı topluluk kasım ayının başında Paris’te Dünya Şehirleri Müzik Festivali kapsamında 5 konser sunacak. Ayvalık Karagöz Roman Orkestrası, La Courneuve şehri kültür merkezi konser salonunda 5 kasımda çocuklara yönelik iki konser gerçekleştirecek.

7 kasım’da Pierrefitte, 8 kasım’da La Courneuve ve 9 kasım’da Aubervilliers şehirlerinde konser verecek olan Ayvalık Karagöz Roman Orkestrası, Paris’te kaldığı süre içinde, Festivalin etkinlikleri içerisinde birçok müzik topluluğu ve konservatuar ögrencileri ile pratik çalışmalar yapacak.

Repertuarında türk sanat ve halk müziğinin yanısıra, Roman müziğini icra eden toplulukta şu sanatçılar yer alıyorlar : Cesur YAGMUROĞLU (klarinet), Cüneyt PIRZOLA (davul, darbuka), Salih GÜLER (keman, ses), Rüstem ÇEMBELI (cümbüş, vurmalılar), Yaşar SESLER (kanun), Feytullah SAT (bendir, davul)




Hoşgeldiniz