Senfonik Konserde Piyano Çalan Belediye Başkanı…


Toplam Okunma: 2667 | En Son Okunma: 18.05.2024 - 10:08
Kategori: Basından

Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nin açılışında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Bach’ın piyano konçertosunu seslendirdi. DÜNYANIN en iyi 5 Piyano Festivalinden biri olarak nitelenen ve Sanat Yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı 9. Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nin açılış konserinde bir ‘ilk’ yaşandı.

Festivalin açılış konserinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel piyano resitali sundu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde J.S. Bach’ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunun birinci bölümünü seslendirdi.

HEYECANDAN PARMAKLARIM TİTREDİ

AÇILIŞ konuşması yapmak üzere sahneye çağrılan Başkan Türel, piyanonun başına geçerek Bach’ın piyano konçertosunu seslendirdi. Türel, mini konsere iyi başlamasına karşın iki kez hata yapınca parçayı ilkin tekrar ikincisinde kaldığı yerden çaldı. Seyircinin yoğun alkışı ile yüreklendirdiği Türel konuşmasında ‘28 yıl sonra Fazıl Say’ın önerisi ile bu işe soyundum. Çok çalıştım ve provalarda pek hata yapmadım ama burada heyecandan parmaklarım titredi’ dedi.
______________________________________
9 Kasım 2008 Pazar, 03:45 POLİTİKA
http://www.stargazete.com/politika/piyano-basinda-bir-baskan-146163.htm




Hoşgeldiniz