Güner Özkan Türk Çalgıları Koleksiyonunu İzmir Müzik Müzesi’ne Bağışladı…


Toplam Okunma: 4761 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:03
Kategori: Basından

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) Alsancak Garı karşısında bulunan binasını Müzik Müzesi olarak düzenleme çalışmasında önemli adımlar atıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İKSEV Müzik Müzesi’nde İzmir Başkanlar Kurulu’nu ağırladı. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı yemekte Müzik Müzesi’ne bağışta bulunan Maksume Muşkara ile Güner Özkan, bağış protokollerini imzaladı, kendilerine plaketleri sunuldu…

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper şunları söyledi:

“Müze çalışmasının çok önemli bir şekilde gelişmesini sağlayan Maksume Muşkara ve Güner Özkan onur konuğumuz. Muşkara Ailesi sekiz bin taş plaktan oluşan koleksiyonlarını vakfımıza bağışladılar. Hiçbir karşılık beklemediler. Eserleri kütüphane bölümünde müzik araştırmaları yapan herkesin kullanımına sunulacak.

Güner Özkan da otantik Türk sazlarından oluşan koleksiyonu vakfımıza bağışladı. Her iki bağışçıya da şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten önemli bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. 2009 yılında tam faaliyet gösteren, kütüphanesi, kalıcı koleksiyonu, Türk bestecilerinin eserleri, sergi salonlarıyla belli etkinliklerin yapılacağı salonuyla hizmete girmek için gün sayıyoruz.”

Her kentte Filiz Sarper Eczacıbaşı gibi vakıf başkanı olması gerektiğini belirten İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da, “İzmir’in tanıtım eksikliği ve marka kent olmaması en önemli eksiklik. 23 yıldır İKSEV bunu başarıyla yerine getiriyor. Müze için bağış yapan iki aileyi kutluyorum” dedi.
__________________________________________
Hürriyet Gazetesi, 19 Kasım 2008
Güner Özkan için bkz:  http://www.arsiv2007.musikidergisi.net/?p=102




Hoşgeldiniz