Avni Anıl II. Beste Yarışması Başvuruları…


Toplam Okunma: 3794 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:53
Kategori: Yarışmalar

Konak Belediyesi’nin, İzmirli Sanatçılar Birliği’nin katkılarıyla düzenlediği Avni Anıl II. Beste Yarışması’na müracaatlar başladı. Yarışmanın amacının, Türk sanat müziğinin daha geniş kitlelere yayılması, yaşatılması ve repertuarlara yeni eserlerin kazandırılması olduğunu açıklayan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, bütün bestekârlara katılma çağrısında bulundu.

Başkan Tunçağ, “Türk sanat müziğinin ölümsüz eserlerini sanat dünyamıza kazandıran, haklı ünü ülkemiz sınırlarını aşan değerli bestekârımız Avni Anıl’ın adını sonsuza dek yaşatmayı amaçladığımız yarışmamızın ikincisinin de ilkinde olduğu gibi sesini duyurma olanağı bulunmayan birçok besteciye yeni olanaklar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Tunçağ, seçici kurulun, alanında birbirinden değerli eserlere imza atmış, musiki ve sanatın saygın isimlerinden ve belediye temsilcisinden oluşturulduğunu ifade etti.

Yarışmaya katılmak isteyenler, eserlerini 14 Kasım ile 5 Aralık 2008 arasında Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ulaşacak şekilde şahsen veya iadeli taahhütlü postayla teslim edebilecek.

Seçici kurul, 9-12 Aralık arasında Belediye Alsancak Kültür Merkezi’nde, katılımcılar tarafından gönderilen CD’leri dinleyerek değerlendirmesini yapacak ve finale kalacak 10 eser, ön elemeyle belirlenecek.

Final ise 27 Aralık Cumartesi akşamı, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Final hakkı kazanan 10 yarışmacı eserlerini, düzenleme komitesince temin edilen saz heyetiyle birlikte seçici kurul önünde canlı olarak icra edecek.

Yarışmada birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, iki mansiyona da biner YTL ödül verilecek.
_________________________________

Bilgi için bkz:
http://www.konak.bel.tr/haberler/avnianil.htm




Hoşgeldiniz