Sevda-Cenap And Müzik Vakfı 2008 Onur Ödülü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na…


Toplam Okunma: 4132 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:53
Kategori: Yarışmalar

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Vakıf Yönetim Kurulu’nun, Danışma Kurulu’nun da önerisini değerlendirerek 2008 yılı ”Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın, ”Cumhuriyet müzik devriminin önemli bir kurumu olarak Türkiye’nin müzik yaşamına yaptığı katkılar” nedeniyle CSO’ya verilmesini oy birliği ile kararlaştırdığı belirtildi.

İlk kez 1989 yılında Cevad Memduh Altar’a verilen ödüle daha sonra Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ile Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr.Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran ve geçen yıl da Gülsin Onay layık görülmüştü.

CSO’nun madalyası 3 Aralık 2008 Çarşamba akşamı orkestranın yenilenen salonunda yapılacak törenle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen tarafından sunulacak.

Orkestra, törende CSO Genel Müzik Direktörü Rengim Gökmen yönetiminde Hasan Ferit Alnar’ın (İstanbul 1906 - 1978 İstanbul) ”Prelüd ve 2 Dans”ı ile Bedrich Smetana’nın(Litomy1824 - Prag1884) Ma Vlast (Vatanım) adlı eserinden ünlü Moldau (Vlatava) bölümünü seslendirecek.




Hoşgeldiniz