Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği (BESOM) Etkinliği…


Toplam Okunma: 3658 | En Son Okunma: 12.05.2024 - 21:26
Kategori: Haberler

Besteciler, Orkestra şefleri ve Müzikologlar Birliği (BESOM) dan bir duyuru ulaştı posta kutumuza. Türk bestecilerinin eserlerinden oluşan bir konser düzenleme etkinliğiyle ilgili olarak… BESOM kurumu, kapsamlı içeriğiyle ve de büyük Türk müzik bestecimiz Muammer Sun’un başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Duyuruları şöyle:

Derneğimiz, BESOM üyesi Türk Bestecileri’ nin eserlerinden oluşan bir konser düzenlemeyi kararlaştırmıştır. Bu amaçla oluşturulacak olan müzik topluluğunda şu çalgıların bulunması düşünülmektedir:

1 flüt, 1 obua, 1 klarnet, 1 fagot, 2 korno, 1 trompet, 1 trombon, 2 vurmalı çalgı, 2 keman, 2 viyola, 2 viyolonsel, 1 kontrbas, 1 piyano.

Besteci, dilerse bu çalgıların tümü için veya bu liste içinden seçeceği çalgılara göre yazılmış eser gönderebilir. Ayrıca bu çalgılardan başka en çok üç çalgı daha, bestecinin saptayacağı topluluğa katılabilir.

Üyelerimizden beklentimiz, bu tür topluluklar için önceden yazılmış bestelerinin ya da yeni yazacakları bestelerin partiturlarını derneğimize göndermeleridir.

Partiturlar, bilgisayar ortamında yazılmış, fotokopi yapılmış ve spirallenmiş olmalıdır. Gönderilecek eserlerin bilgisayarla yazılmış notalarının da (Finale veya Sibelius programlarından biriyle yazılmış dosyasının) besomder@gmail. com adresine yollanması istenilmektedir.

Eserin fotokopisinin ve bilgisayar dosyasının en geç 31 Ocak 2009 tarihine kadar BESOM’a ulaştırılması rica olunur.

Konserde çalınacak eserlerin ses kayıtlarının yapılması da düşünülmektedir. Kayıtların kopyaları, bestecilerine ve öteki üyelerimize verilebilir.

BESOM’un bu çağrısına katılmanızı ve eser göndermenizi dileriz.

Saygılarımızla.

Muammer SUN
BESOM Yönetim Kurulu adına
  Başkan

İletişim:
BESOM (Besteciler, Orkestra şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği)
Akdeniz Cd. 16/5
Bahçelievler / Ankara
Tlf. 222 55 62
besomder@gmail. com




Hoşgeldiniz