“Fatma Türkan Yamacı - Odeon Yılları” …


Toplam Okunma: 5732 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:20
Kategori: Haberler

1924 yılında çalışmalarına başlayan ve Türkiye’nin ilk plak şirketlerinden biri olan Odeon, arşivinde bulunan binlerce eseri, 1999 yılından itibaren Türk Pop ve Türk Sanat Müziği eserlerini, solo ve karma albüm serileri ile müzikseverlerle paylaşmış ve büyük beğeni toplamıştı. Harman 1, Harman 2, Ozanlar (karma), Raks-ı Fasıl ve Şark-ı Ahenk (oyun havaları), Nurettin Dadaloğlu-Odeon Yılları solo albümlerinden sonra, şimdi de ikinci solo albümü “FATMA TÜRKAN YAMACI-Odeon Yılları” sunuluyor.

Türk Halk Müziğinin önemli icracılarından, FATMA TÜRKAN YAMACI’nın 1960-1970’li yıllarda, ODEON etiketiyle yayımlanan plaklardan derlenen albümü yine müzik marketlerdeki yerini aldı.

1949 yılında TRT İstanbul Radyosunda, Türk Halk Müziği sanatçısı olarak çalışmaya başlayan Fatma Türkan Yamacı, dönemin önemli müzik adamlarıyla çalışma imkanı bulur. Muzaffer Sarısözen, Nida Tüferkçi, Yücel Paşmakçı ve 1971 yılında evlendiği eşi Ahmet Yamacı bunlardan bazılarıdır.

Türk Halk Müziğinin hemen hemen her bölgesini başarıyla icra eden, FATMA TÜRKAN YAMACI, günümüz icracı ve öğrencilerine önemli bir örnek oluşturuyor.

Piyasada hiçbir CD’si bulunmayan FATMA TÜRKAN YAMACI – ODEON YILLARI albümü farklı bölgelerden seçilen 14 türküden meydana geliyor.

Albümdeki türküler Şöyle:

1- Dumbak (Trabzon Türküsü)
2- Çıkar Yücelerden Yumak Yuvarlar
3- Kışlalar Doldu Bugün (Uzun Hava)
4- Uzun Yollar
5- Köprüden Geçti Gelin
6- Eyvah Eyvah
7- Bizim Evde Şeker Lokum Var
8- Kahveciler
9- Pencereden Kar Geliyor (Uzun Hava)
10- Şu Karşı ki Dağda
11- Evreşe Yolları Dar
12- Güzel Haticem
13- Tarlaya Ektim Soğan
14- Eşim Aman Aman




Hoşgeldiniz