Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü’nden Babasına Jest…


Toplam Okunma: 4964 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:59
Kategori: Haberler

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün geçen temmuzda kurulan Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne Kasım ayında atanan Erdoğan Davran’ın ilk icraatı, kurumun eski genel müdürü ve kendisi gibi sanatçı olan babası Yalçın Davran’a vefa borcunu ödemek oldu. Davran, Gürçil Çeliktaş’ın sahneye koyduğu ve Baba Davran’ın geçmiş yıllarda rol aldığı IV. Murat Operası’nın önceki günkü son gösterimini babası adına düzenledi.

Temsilden önce Yalçın Davran’ın hayat hikáyesinin ve çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi de yapıldı. Davran, babasının ismini koro sanatçılarının çalışma odasına da verdi.

Erdoğan Davran’ı Ankara müdürlüğüne atayan Genel Müdür Rengim Gökmen, anma konserinde sanatçılarla yaptığı konuşmada:

“Yalçın Davran, 27 yaşında beni kadroya aldığında genç bir orkestra şefiydim” demişti.

Erdoğan Davran’ın eşi Ebru Davran, kurumun orkestrasında keman sanatçısı olarak görev alırken, kardeşi Armağan Davran balet kadrosunda, Armağan Davran’ın eşi Senem Davran ise balerin kadrosunda bulunuyor. Anne Keriman Davran ise kurumun emekli sanatçılarından.
___________________________

Haber: Umut Erdem / Ankara, Hürriyet Gazetesi, 17 Aralık 2008

**********************************

Konuyla ilgili arşivden:

Ankara Devlet Operası Müdürlüğüne Erdoğan Davran Atandı…

Erdoğan Davran, Antalya Opera ve Balesi Müdürlüğü görevinden (bugün itibariyle - 18 Kasım 2008) Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’ne atandı. Boş kalan Antalya Müdürlüğü’ne ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi rejisörlerinden Aytaç Manizade getirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Erdoğan Davran’ın Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürlerinden Yalçın Davran’ın oğlu olduğunu hatırlatarak, Erdoğan Davran’ın Devlet Konservatuarı Viyolonsel bölümünden mezun olduğunu belirtti.
Davran’ın Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde viyolonsel şefiyken, Antalya Müdürlüğü görevine getirildiğini kaydeden Gökmen, kendisinin sanatsal anlamda başarılı işlere imza atan bir yönetici olduğunun altını çizdi. Gökmen, Davran’ın önümüzdeki Pazartesi günü, görevine resmen başlayacağını belirtti.
________________________________
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1017748




Hoşgeldiniz