Dünya Kadınlar Günü Kadınlardan Kadınca Konserle kutlanacak…


Toplam Okunma: 4496 | En Son Okunma: 27.03.2024 - 06:48
Kategori: Konserler

Eskiden de kadın sanatçılarımız vardı. Ama bugünkü gibi mektepli değillerdi. Dolayısıyla durum bugünkünden çok farklıydı. Şimdi ise müziğimizin okullu kadınları müzik dünyamızda hem müzisyen, hem akademisyen, hem de yönetici olarak görev alıyorlar. Bunda Mustafa Kemal Atatürk’ün katkısını kimse inkar edemez… Dünya Kadınlar Günü, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda kadın müzisyenlerimizin mızrabından, yayından, seslerinden dile gelen ezgilerle kutlanacak…

İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle 9 Mart 2009 tarihinde Maçka’daki İTÜ Mustafa Kemal Anfisi’nde “Kadınlardan Kadınca Müzik” başlıklı bir konser düzenliyor. Konserin başlama saati saat 19.00 …

Konserin birinci bölümünde İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim elemanları, mezunları ve öğrencilerinden oluşan “Avâze Türk Müziği Kadınlar Grubu”,Neveser Kökdeş“’in eserlerinden oluşan bir repertuarı, ikinci bölümde ise Anadolu’nun Kadınca Türkülerini seslendirecekler.

Aynı gün İTÜ TMDK Yayın Komisyonu tarafından hazırlanan ve koordinatörlüğü Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu, Yrd. Doç. Şerife Güvençoğlu ve Öğr. Gör. Ayşegül Aral tarafından yapılan “İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Yayınları Bestekârlar Serisi 3” kitabı müzikseverlere sunulacak.

Kitap:
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Yayınları Bestekârlar Serisi 3
Kadınlardan Kadınca Müzik

“Neveser Kökdeş’ten Kadınca Şarkılar & Anadolu’dan Kadınca Türküler”

Kitapta basılan eserler, bestecimizin el yazısından yayına hazırlanmış olup, torunu Zuhal Öcal Koleksiyonundan alınmıştır.

Yayında ayrıca;

Prof. Ş.Şehvar BEŞİROĞLU’nun “Kadınlardan Kadınca Müzik”
Yrd. Doç. Şerife GÜVENÇOĞLU’nun “Neveser Kökdeş”
Öğretim Görevlisi Ayşegül ARAL’ın “Kadınca Türküler”

yazıları yer alıyor.




Hoşgeldiniz