Sadettin Kaynak ve Film Müzikleri Konseri…


Toplam Okunma: 5122 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:13
Kategori: Konserler

Geleneksel müziğimizin unutulmaz bestecisi Hafız Saadettin Kaynak’ın (1895-1961) 80 dolayında gerek Mısır gerekse Türkiye kaynaklı filmin müziklerini bestelediği bilinmektedir. Türkiye yapımı Tahir ile Zühre, Arzu ile Kamber filmlerinin gösterimi ve İTÜ TMDK Topluluğunun konseri İTÜ Maslak yerleşkesindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde… Tahir ile Zühre’nin şarkılarını Alaeddin Yavaşça ve Müzeyyen Senar okumuş… Tarih:22 Nisan 2009 Çarşamba, saat 19.30 …

İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü’nün düzenlediği etkinlikte , Doğan Dikmen yönetimindeki İ.T.Ü.Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üye/Görevlileri ve öğrencileri oluşan müzik gurubu Sadettin Kaynak film müzikleri şarkılarından oluşan bir konser verecek.

Filmlerin künyeleri şöyle:

Arzu ile Kamber
Yapım: 1952 ~ Irak, Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Ö. Lütfi Akad
Senaryo: Ö. Lütfi Akad
Yapımcı: Hürrem Erman
Görüntü Yönetmeni: Lazar Yazıcıoğlu
Müzik: Sadettin Kaynak
Gösterim Tarihi: 09 Ekim 1952 (Türkiye
Oyuncular
Yakup İsmail, Sezer Sezin (Arzu), Muazzez Arçay (Arzunun Annesi), Settar Körmükçü (İhtiyar Bey), Kenan Artun (Kamber), Temel Karamahmut (Paşa), Renan Fosforoğlu (Sadi)

Tahir ile Zühre
Yönetmen- Ö. Lütfi Akad
Yapımcı- Hürrem Erman
Senaryo Yazarı- Mediha Akad, Ö. Lütfi Akad
Sanat Yönetmeni- Sohban Koloğlu,
Oyuncular- Temel Karamahmut (Bekir), Settar Körmükçü (Hükümdar), Muazzez Arçay (Sultan), Kenan Artun (Tahir), Sezer Sezin (Zühre)
Müzik Sadettin Kaynak
İcralar: Müzeyyen Senar, Alaeddin Yavaşca




Hoşgeldiniz