Müzik Kulağı Geliştirmenin de Programı Çıktı…


Toplam Okunma: 24878 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:10
Kategori: Toplum ve Müzik

Müjde!.. İnsan kulağının müzikal duyum özelliğini geliştirebilecek bir müzik programı üretildi. “Bunu da mı yapmışlar?” demeyin. İnsanların yaşamındaki muallak noktaları iyi bilen pratik zeka sahibi girişimcilerimiz “kulağımıza kadar!..” her şeyi geliştirdiklerini iddia ediyorlarKime gerçekten faydası olup-olmadığını belki hiçbir zaman öğrenemiyeceğiz. Çünkü müzik yeteneğinin öncesi ve sonrası çeşitli etmenlere bağlı görece bir kavram… Biz programın sadece tanıtımını gördük. Denemedik… “Duyuralım” dedik. Faydasını görenlerin izlenimlerini bekliyoruz… 

EarMaster Pro 5.612P Türkce Müzik Kulagi Gelistirme Programı…

Tanıtım:Kulak çalışması, daha büyük müzikal kaliteyi, kendine güveni ve müziği sevmeyi geliştirir. Müzik, şarkı, nota, doğaçlama, besteleme, uyarlama yapmak müzikal kulak gelişimine yardımcı olabilir.EarMaster’la sesleri, ritimleri, uyumluluğu tanıyıp, yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

EarMaster’la bazı tonları ya da ritimleri rastgele çalabilir ve o çalınanların söylenişini öğrenebilirsiniz. Programla birbiriyle etkileşimli piyano, telli çalgılar, perde ve çoklu seçeneği ekranda kullanabilirsiniz. Bir mikrofona şarkı söyleyebilir, alkışlayabilir ya da favori enstrümanınızla cevapları çalabilirsiniz. EarMaster ayrıca MIDI klavyeyi de destekler.

Standart özel ders; başlamak için en ideal yerdir. Her bir alıştırma ve ilerlemenize uygun faydalı ipuçlarını görebilirsiniz.

Caz özel ders, ileri kullanıcılar içindir. Caz uyumluluğu ve salınım ritimleri içermesiyle caz müziği çalınması için özel ders özelliğine sahiptir.

Özelleştirilmiş alıştırma ise tam olarak yapmak istediğiniz alıştırmalar da size yardımcı olur. Burada kendi alıştırmalarınızı ve özel ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Tüm müzisyen, vokalist, gitar, piyano, davul, flüt ya da diğer enstrümanları çalanlarının kulak gelişimine katkı sağlamaya yardımcı olabilen bir programdır. Programın içinde 12 çalışma dersi vardır. Bunlar arasından herhangi biriyle çalışmaya başlayabilirsiniz. 1.dersten başlamanın yanında istediğiniz dersi, zorunlu ders geçme durumu olmadan diğer dersleri çalışabilme imkanına da sahipsiniz.
Programın “çalışma durumu” penceresinde “Standart özel ders”, “Caz özel ders”, “özelleştirilmiş alıştırma” bölümlerinden birini seçerek çalışmaya başlayabilirsiniz.

Özelleştirilmiş alıştırma kurulumu içinde, yapmak istediğiniz alıştırma parçalarını kontrol edebilir, bunlar arasında seçim yapabilirsiniz. Özel ders editörüyle özel dersler oluşturabilir; detaylı istatislik aracıyla tüm
çalışmaları tarih, saat, ders başlığı, süre, sonuç ve grafik olarak görebilir, bu doğrultuda geniş bir veri alımını sağlayabilirsiniz.

Çalıştığınız dersleri CSV dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Ayrıca tüm alıştırmaları ya da belli alıştırmaları yazdırabilirsiniz.

Tonları, aralıkları, major/minör tonları, ölçüleri, kısa ritim parçalarını daha iyi tanımak için iyi bir kulak eğitimine ihtiyacınız olabilir.

12 çalışma alanı ise kısaca şöyle:

Aralık karşılaştırma: A ve B de çalınan bir sesin aralığının hangisinin daha büyük olduğunu tanımayı öğretir
Aralık tanıma: Duyduğunuz bir aralığı tanımayı ve uyarlamayı öğretir
Şarkı söylem aralığı: Çalınan bir şarkının söyleme aralığını öğretir
Ters dönmüş akort: Ters dönmüş bir akor duyduğunuzda onları tanımayı ve uyarlamayı öğretir
Akort dizileri: Ahenkli akortların sırasını tanımayı öğretir
Ölçü tanıma: Duyduğunuz bir gamı/tavrı uyarlamayı ve tanımayı öğretir
Ritim okuma: Ellerinizi çırparak bir ritmi okumayı öğretir
Ritim benzetme: Ellerinizi çırparak bir ritmi taklit etmeyi öğretir
Ritim dikte etme: Duyduğunuz ritimleri uyarlamayı öğretir
Ritim doğrulama: Ritmik ayrımı tanımayı veritim uyarlamayı bir çalma sırasında öğretir
Melodi dikte etme: Duyduğunuz bir melodiyi tanımayı öğretir

Programın genel özellikleri

Standart özel ders (450 ders)
Caz özel ders (211 ders)
Yeni özel ders oluşturabilme
Kulak eğitim sihirbazı
Özelleştirilebilen alıştırma oluşturma
12 alıştırma alanı (aralık karşılaştırma, aralık tanıma, şarkı söylem aralığı, akort tanıma, ters çevrilmiş akorlar, akort dizileri,
ölçü tanıma, ritim oluşturma, ritim benzetme, ritim dikte etme, ritim doğrulama, melodi dikte etme)
Gitar (telli çalıgılar), piyano ve perdeyi ekranda gösterebilme
Mikrofon kullanarak cevapları alkışlamak, çalma ve söyleme
MIDI klavye desteği
Çok sayıda ses efekti ile çalışabilme
Çoklu dil desteği
Sonuçları alma, gönderme, kaydetme ve yazma
Özel akort ve gam oluşturabilme
Kapsamlı alıştırma ayarları
Gelişmiş özel ders editörüyle dersleri ayrıca özelleştirebilme
Öğrencilerin sonraki ders için önceki derste yaptıklarını kontrol edebilme

EarMaster School; müzik öğretmenleri ve okulları içindir. Ağ ortamında çalışabilir. Müzik öğretmenleri tarafından öğrencilerin kulak çalışmalarını değerlendirmek amacını sağlar.
EarMaster PRO; profesyonel düzeyde müzisyenler ve ev kullanımı için tasarlanmıştır. Aynı bilgisayarda çoklu kullanım, ayarlar ve sonuçlar alınabilir.

Müzik becerisi ve yeteneği müzikal kulağınıza bağlıdır. EarMaster’i günlük kullandığınızda daha iyi bir müzisyen olabilirsiniz!
_________________________________
http://www.satboard.org/236-e-f/45870-earmaster-pro-5-612p-turkce-muzik-kulagi-gelistirmek-icn-indir-full-superrrrr.html#post118250




Hoşgeldiniz