Gel Kardeşim, koltuk vereyim… Volkan Yanardağ


Toplam Okunma: 4054 | En Son Okunma: 09.05.2024 - 01:48
Kategori: Basından

Yeni kurulan Devlet Opera ve Balesi Ankara Müdürlüğü’nün ilk müdürü viyolonsel sanatçısı Erdoğan Davran, bale başöğretmeni olarak görev yapan kardeşi Armağan Davran’ı ‘başkoreograf’ olarak atadı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen’in Devlet Opera ve Balesi Antalya Müdürlüğü’nden Ankara Müdürlüğü’ne getirdiği ve kendisi ile babasının ismini birer çalışma salonuna veren Erdoğan Davran’ın uygulamaları dikkat çekiyor…

Müdür Davran, 18 -24 Nisan tarihleri arasında New York’ta düzenlenen ‘Youth America Grand Prixbale’ yarışmasına katılan genç Balet Kadir Okurer’e Amerika’da eşlik etmesi için de kardeş Davran’ı görevlendirmişti.

Erdoğan Davran’ı Ankara müdürlüğüne atayan Genel Müdür Rengim Gökmen, E.Davran’ın babası Y.Davran’ı anma konserinde sanatçılarla yaptığı konuşmada:
“Yalçın Davran, beni kadroya aldığında 27 yaşında genç bir orkestra şefiydim” demişti. (http://www.musikidergisi.net/?p=777)

35 yaşındaki müdür Erdoğan Davran, eski Devlet Opera ve Genel Müdürü olan babası rahmetli Yalçın Davran’ın öğrencisi koro sanatçısı Ergin Özkazanç’ı da Genel Koordinatör yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Erdoğan Davran’ın adının Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nü yürüttüğü sırada da bir çalışma salonuna verildiği öğrenildi. Davran, 2006 - 2009 sezonunda Antalya’da müdürlük görevinde bulundu. Antalya Müdürlüğü orkestra sanatçıları çalışmalarını ‘Erdoğan Davran Orkestra Çalışma Odası’nda sürdürüyor.

DAVRAN’IN babasının adı da Ankara’da göreve başladığı ilk günlerde Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bir koro çalışma salonuna verilmişti. IV.Murat Operası’nın son gösterimi de Davran’ın babası adına düzenlenirken, temsilden önce Yalçın Davran’ın hayat hikayesinin ve çalışmalarının anlatıldığı bir de slayt gösterisi yapılmıştı.(1)
______________________________________________

(1) “Gel kardeşim koltuk vereyim” Volkan Yanardağ, AKŞAM Gazetesi | GUNCEL | 23 TEMMUZ 2009, PERŞEMBE
http://www.aksam.com.tr/2009/07/23/haber/guncel/5214/index.html




Hoşgeldiniz