“İşsizler Orkestrası”ndan Dört Mevsim Rüzgarı…


Toplam Okunma: 4692 | En Son Okunma: 05.05.2024 - 03:45
Kategori: Haberler, Konserler

İş için başvurdukları müzik kurumlarından olumsuz yanıt alan işsiz 65 konservatuar mezununun bir araya gelerek oluşturdukları “İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası” veya diğer adıyla “İşsizler Orkestrası” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile keman sanatçısı Ali Ersun Kocaoğlu’nun solist olarak katılacağı konserle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Şef Mustafa Necati Karataş(d.1986)… Konser 28 Mart 2011 perşembe günü, izmir Güzelyalı’daki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, saat 20.30’da. Üstelik ücretsiz!..

İş için başvurduğu müzik kurumlarından olumsuz yanıt alan yeni mezun fagot icracısı Alp Özdemir’in öğrenci değişim programıyla gittiği Bremen’de görüp arkadaşı Berkin Bilgehan’la oluşturduğu fikrini, konservatuardan yeni mezun işsiz 65 arkadaşıyla gerçeğe dönüştürmesi sonucu vücut bulan İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası veya diğer adıyla “İşsizler Orkestrası” konserde:

Antonio Vivaldi’nin ünlü eseri Four Seasons “Dört Mevsim Keman Konçertosu”
Franz Schubert’in “Bitmemiş Senfoni” olarak bilinen Senfoni No:8
ve
Ludwig Van Beethoven ‘Egmont Üvertürü seslendirilecek.


İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 28 Mart 2011’de saat 20.30’da başlayacak konserin ücretsiz davetiyeleri İzmir Güzelyalı’daki AASSM gişesinden alınabilir.
AASSM Tel: 0 232 293 38 17 /19/20

Orkestra ile ilgili dergimiz haberi için bkz:
http://www.musikidergisi.net/?p=1747

Mustafa Necati Karataş (Orkestra Şefi)

1986 yılında Ankara’da doğdu. 7 yaşında piyano eğitimine başladı. İlk derslerini Hatice EKİNCİ, Necati GÜLHAN ve daha sonra da Prof. Nimet KARATEKİN’den aldı. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na kabul edildi. İlk iki yıl Doç. Banu PERK ile çalıştı. Daha sonra 2000 yılında Prof. Semra KARTAL ile çalışmalarına devam etti. Prof. Semra KARTAL ile çalıştığı yıllar boyunca sayısız resital ve konserler verdi. Oda müziği çalışmalarını Reyyan YÜCELEN – BAŞARAN ile devam ettirdi. 12 yaşından itibaren Kompozisyon Bölümü Başkanı, besteci Prof. İlhan BARAN’dan özel olarak İleri Armoni ve Kompozisyon dersleri aldı. Ayrıca İdil BİRET, Gülsin ONAY, Özgür AYDIN ve Royal Academy of Music’te Piyano Profesörü Aaron SHORE ile özel çalışmalar yaptı. 2005 yılında Fransa Nice Uluslararası Müzik Akademisi’nde ünlü piyanist Oxana YABLONSKAYA’nın master çalışmalarına katıldı. Bridget ENGERER, Pascal ROUGE, Hüseyin SERMET, Jean MOUILLERE, Dalton BALDWIN, ANTOINE PALLOC gibi ünlü piyanist ve öğretmenlerin derslerine katıldı. 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden başarıyla mezun oldu. Aynı yıl İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Daimi Şefi İbrahim Yazıcı ile şeflik çalışmalarına başlayarak Dokuz Eylül Üniversitesi’nin master programına kabul edildi. 2010 yılında başarıyla mezun oldu. Halen İbrahim Yazıcı ile şeflik çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca Antalya Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şallıel ile de çalışmıştır. Bugüne kadar Dvorak 9. Senfoni, Beethoven 1., 3., 4., 5. ve 7. senfonileri, Haydn Veda Senfonisi (No. 45), Grieg Peer Gynt Süiti, J. Strauss Yarasa Üvertürü, J. Strauss Mavi Tuna Valsi ve Radetzky March, Borodin Poloveç Dansları, Mozart 2. Korno Konçertosu, Suppé Dichter und Bauer, Rossini Hırsız Saksağan Üvertürü, Erkin Köçekçe, Brahms Macar Dansları No. 1 ve 5, Corelli Concerto Grosso No. 1, Albinoni Adagio gibi eserleri yönetme fırsatı bulmuştur. Türkiye’nin birçok ilinde ve çeşitli kültür etkinliklerinde sayısız konserler ve resitaller veren Mustafa Necati KARATAŞ, Cumhurbaşkanı’na özel bir konser de vermiştir.

Ali Ersun Kocaoğlu (Keman sanatçısı)

Ali Ersun Kocaoğlu, İzmir’de doğdu. 1978 yılında, İzmir Konservatuarı’na girerek Prof. Hazar Alapınar’ın öğrencisi oldu. Alapınar’la sekiz yıl çalışan sanatçı öğrenimine, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde devam etti. 1989 yılında Prof. Leda Cenaz’ın öğrencisi olarak yüksek onur derecesi ile mezun oldu. 1986 – 1987 arasında Fransa’da oluşturulan Akdeniz Gençlik Orkestrası’na katıldı. 1988 – 1990 yılları arasında Bilkent Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrası’nın başkemancılığını yaptı. Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan ile yüksek lisans çalışmaları yaptı. 1989 yılında düzenlenen 9. Ulusal Müzik Yarışması’nda birincilik ve en iyi Türk eseri yorumcusu ödüllerini kazandı. 1990 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na girdi. 2010 yılının Ocak ayında buradaki görevinden ayrılarak İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nda göreve başladı. Geçtiğimiz yıllarda Bursa, Antalya, Çukurova, Bilkent, İzmir, İstanbul ve Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestraları eşliğinde, V. Dudorova, T. Strugala, A. Pirolli, M. Tabachnik, E. Erdinç, C. Mansur, R. Gökmen ve G. Aykal gibi şeflerle başarılı konserler veren sanatçı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndaki görevinin yanı sıra solo konserler vermeye de devam etmektedir.




Hoşgeldiniz