Etem Ruhi Üngör’ün vefatı yazısı… Zerrin Üngör Ergül


Toplam Okunma: 3925 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 14:33
Kategori: Cevabi Yazılar

Sayın Salih Zeki Çavdaroğlu… Babam rahmetli Etem Ruhi Üngör’ün vefatına dair izlenimlerinizi içeren ”Hazin Bir Ölümün Düşündürdükleri - http://www.musikidergisi.net/?p=1135 başlıklı yazınızı Facebook’da babam hakkında açılmış olan bir sayfada tesadüfen bu akşam (Nisan 2013) okudum…

Öncelikle bazı ifadelerinizin hiç hoş olmadığını belirtmek istiyorum.

“Kedilerin ve köpeklerin etrafında dolaştığı ceset” cümlesi bir talihsiz söylemin dile gelişidir. Tamamen faraziyelere ve medyatik dedikodulara dayanarak bu ifadeleri sarfettiğiniz açıkça anlaşılıyor.

”Cesedin” değil (mevtanın) o kadar uzun süre beklemesinin nedeni sadece savcının suçudur. Başka hiç kimsenin değil !

Babam ne sağlığında, ne de vefatından sonra sahipsiz ve yalnız değildi. Yalnız yaşamayı tercih ettiği için ben, tek evladı olarak onu gerek telefonlarımla, gerekse ziyaretlerimle asla yalnız bırakmıyordum.

Vefat haberini aldığımda da ”Allah razı olsun” önce komşuları ilgilendiler. Ben o sırada Heybeliada’da kaldığımdan, ben gelene kadar hemen eşim ve eşimin yardımcıları ve babamın yeğenleri yetiştiler.

Yukarıda da belirttiğim gibi gelmeyen tek kişi vardı:

Savcı !

Cenaze törenine gelince :

Defin işleriyle uğraşan akrabalar, basın mensupları ve cami görevlileri arasındaki karışıklıktan, halka iki cami adı bildirilmiş.

Fakat daha sonra Şâkirin Camii’nde karar kılınmış. O bahsettiğiniz küçük gruptan haberi almayı başarabilenler de törene katılmışlardır.

Aile efradı, komşuları, sanatçı ve akademisyen arkadaşları, hemşehrileri, hükümet yetkilileri, O’nu son yolculuğuna uğurlamışlardır.

Yazınızdaki en trajikomik nokta ise, (X) bir kişinin, cenazenin (üstelik hem de apar topar) Çanakkale’nin yine (X) bir köyüne defnedildiği haberini vermesi , sizin de bunu araştırmadan, aile efradına sormadan haber diye nakletmenizdir !!

Madem gerçek kişilerden sormadınız, soruşturmadınız ve hatta internetten bile araştırma zahmetinde bulunmadınız, o halde ”Akşam haberlerinde gördüğünüz acı gerçeği ” (!) size ben açıklayayım :

Babamın, ismini taşıdığı öz amcası (Muallim Etem) Çanakkale 57.Alay şehitlerindendir. Babam vefat ettiği takdirde Gelibolu’ya, amcasının şehit düştüğü topraklara gömülmeyi istediğini bana vasiyet etmiştir. Üstelik vefatından beş-altı yıl önce de Alçıtepe Köyü Muhtarı Mümin Bey ile görüşmüş, onlara da bu vasiyeti iletmiştir.

İllegal ve şüpheli kişilere yapıldığı gibi ”apar topar” değil, şerefiyle, dini vecibeleri yerine getirilip, daha sonra tarafımızdan, vasiyeti üzerine son yolculuğuna çıkarılmıştır. Mezarı Çanakkale ECEABAT Alçıtepe Köyü “SON OK” Şehitliğindedir…
BİLGİNİZE !!

Son bir yanlışınız ise: Babam hiçbir zaman profesörlük unvanı almamıştır !

Kızı:
Zerrin Üngör Ergül




Hoşgeldiniz