TRT 4’ün Yerine Geçecek Çocuk Kanalı 1 Kasımda Yayına Başlıyor…


Toplam Okunma: 5944 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:18
Kategori: Haberler

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT ÇOCUK’un, TRT’nin yüksek çözünürlüklü HD yayın yatırımını yaptığı ilk kanal olacağını söyledi. TRT 4′ün YERİNE GEÇECEK KANAL İstanbul’dan yayın yapacak. Sabah saat 07.00′da yayına başlayacak kanalda, 21.00′e kadar sadece çocuklara özgü programlar gösterilecek. Bu saatten sonra ne tür programların ekrana geleceğine ise henüz karar verilmediği, müzik, belgesel veya spor konularında programların düşünüldüğü belirtildi…

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT’nin Radyo ve Televizyon dergisine verdiği röportajda, TRT ÇOCUK’un ”milli değerleri taşıyan bir kanal olacağını” ifade etti. Kanalı izleyen her çocuğun kendinden bir şey bulacağını vurgulayan Şahin, ”Yani, bizim kanalımız, Türk çocuklarının kanalı olacak” yorumunda bulundu.

Kaynak röportaj için bkz:  http://www.trt.net.tr/haber/2008/09/25/sayfa/trtekim2008dergi.pdf

Kanalın gündüz kuşağında 0-14 yaş grubuna, akşam kuşağında 15-24 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik olacağını bildiren Şahin, Türkiye’de çocuk programları konusunda sıkıntı yaşandığından, kanalda ilk başta yüzde 40 yerli, yüzde 60 yabancı programların yayınlanacağını ancak bu durumun zamanla yerli yapımlar lehine değişeceğini kaydetti.

Kanalda, Anadolu’dan yayın yapacaklarını da anlatan Şahin, ”Mikrofonu çocuklara verecekler, her şey son derece doğaçlama gelişecek. O yörenin çocukları, günlük yaşantılarında ne yapıyorsa, o televizyon ekranına yansıyacak” dedi.

TRT Genel Müdürü Şahin, yurt dışından alınacak programlarda seçici davranacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
”Çünkü bizim iyi niyetimize rağmen, yabancılar daha misyonerce bakıyor olaya. Kendi dini propagandalarını çocuk filmlerinin içerisine sokuşturuyorlar. Bundan biraz daha arınmış bir yapı ortaya koyalım istiyoruz. Dolayısıyla yabancı yapımlara da tabii ki önem vereceğiz ama bu illa Disney olacak diye bir kural yok.

Mesela, arkadaşlarımı Güney Kore’ye gönderdim. Güney Kore’de bu konuda son derece kaliteli prodüksiyonlar ortaya koymuşlar. Dolayısıyla Güney Kore de dahil olmak üzere farklı ülkelerden de filmler, çocuk dizileri alacağız.”

TRT ÇOCUK Genel Koordinatörü Can Soysal da kanalın, karasal yayınla Türkiye’nin her yerine ulaşan yerli ilk çocuk televizyonu olduğunu ifade etti.

Açılışta keman sanatçımız Prof.Dr. Cihat Aşkın bir konser verecek…
_____________________________________________

Önceki haber ve yorumlarımız için bkz:
 http://www.musikidergisi.net/?p=661

http://www.musikidergisi.net/?p=353

http://www.musikidergisi.net/?p=356

http://www.musikidergisi.net/?p=412




Hoşgeldiniz