Yabancı Uyruklu Bir GTM Severden TRT’ye…


Toplam Okunma: 3412 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:48
Kategori: Cevabi Yazılar

Daha önce tanıtmıştık. Kendini geleneksel Türk müziğinin İran şubesi olarak betimleyen bir GTM(geleneksel Türk müziği) hayranı var. İsmi Bijan Azadi. Ta oralardan TRT’nin arşiv ile ilgili ilgisizliğini dile getiriyor. Örnek veriyor. Ve Türk vatandaşı olmayan bir GTM aşığı duygularımıza tercüman oluyor. Ve TRT; yaptığı uygulamaları hakkında artık iyiden iyiye “pes” dedirttiriyor. Mektubu –kendi Türkçesinden- olduğu gibi aktarıyoruz:

İki uc ay once ben de TRT den bir istekte bulunmustum , ozellikle eski goruntuler ve sesler hakkinda yazmistim , ama nafile bir ses cikmadi.Turkiyenin eski Turk Sanat Muzigi sarkilari ve sanatcilarina canimi veririm , Arap uydusundan Rotana Tarab kanalini seyrettikce , cok gipta yiyorum ( 50-60 sene onceden gunumuze Tv goruntuleri gosteriyorlar ) TRT , Rotana kanalina kadar degilmi??? Neden TRT su eski goruntuleri yayinlanmiyor.

Sayin TRT kurumunda neler geciyor , TRT 4 kanalini cocuk kanalina donusturmesine neyi hedefliyorlar , hatta kendi calisanlari eski ve yeni sarkilari ve goruntuleri ozlemezler mi?

Ornegin , TRT yaklasik 7-8 sene once 1974 yilinda bir Tv Show’u gostermekteydi , O programin sunucusu merhum Cenk Koraymis , Kamuran AKKOR 1974 yilin kadin sesi birincisi secilmisti esi Vasfi Ucaroglu orkestrasi ve Ustad Ahmet Ozhan ve suan hatirlamadigim bir kac degerli sanatci istirak etmislerdi , O konseri cok ozluyorum , ama bir daha yayinlanmadi , kime sikayet edecegim?

TRT dende ses yok , TRT 4 kanalini da cocuk kanali yapmislar , hic olmazsa haftada iki uc gece TSM konserleri izlerdim ve cok hosuma giderdi , zevk alirdim. Izlerken bir kez daha TSM sarkilarina asik olurdum.

Bende sikayetimi dile getirdim ,

Iyi Gunler
Bijan AZADI - Tahran / IRAN ( Turk muzigi subesi IRAN’da )
************ ********* ********* ********* ********* ********* ********* ******
turkmusikisi@yahoogroups.com
Sun, 2 Nov 2008 16:48:42 +0000 (GMT)
******************************
İlgi için bkz:
http://www.musikidergisi.net/?p=412

http://www.musikidergisi.net/?p=573




Hoşgeldiniz