Başardılar: “İşsizler Orkestrası” “Kadrolu” Oluyor…


Toplam Okunma: 4123 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 14:48
Kategori: Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan genç müzisyenlere konserleri sırasında sürpriz!.. İş için başvurduğu müzik kurumlarından olumsuz yanıt alan yeni mezun fagot icracısı Alp Özdemir’in öğrenci değişim programıyla gittiği Bremen’de görüp arkadaşı Berkin Bilgehan’la oluşturduğu fikir sonucu vücud bulan “İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası” veya diğer adıyla “İşsizler Orkestrası”, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası” oluyor…

“İşsizler Orkestrası” olarak tanıdığımız, herhangi bir kurum veya üniversiteye bağlı olmadan kurulan, Türkiye’nin ilk bağımsız gençlik senfoni orkestrasının 28 Mart 2011 perşembe günü, İzmir Güzelyalı’daki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserini izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurmayı planladıkları senfoni orkestrası için hazırlıkların tamamlandığını ve “işsiz” konservatuvar mezunlarından 25 gencin burada kadroya alınacağını açıkladı.

Konservatuvarı bitirdikten sonra iş bulamayan gençlerin oluşturdukları ve kısa sürede “İşsizler Orkestrası” olarak tanınan orkestraya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sahip çıktı.

Konser öncesinde davetlilere hitaben yaptığı konuşmada Başkan Kocaoğlu’nun, sanatçı gençlere unutamayacakları bir sürprizi vardı.

Orkestra çalışmalarından övgü ile söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, bir yılı aşkın süredir hazırlıklarını sürdürdükleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın kuruluş aşamasına geldiklerini açıkladı.

İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası’nda görev alan işsiz gençlerden 25’inin burada çalışabileceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu’nun verdiği müjdeli haber; inanarak azimle yapılan çalışmaların birgün mutlaka meyvelerinin alınacağı, Türkiye’de devlet büyüklerinin gençleri düşündüğünü göstermesi ve de Türkiye’deki gençlerin yeniden ümitle dolması açısından adeta bir örnek, bir simge oldu.

Musiki Dergisi haberleri için bkz:

http://www.musikidergisi.net/?p=1747

http://www.musikidergisi.net/?p=1764




Hoşgeldiniz