AKM “29 Ekim 2013″de açılmadı…


Toplam Okunma: 4486 | En Son Okunma: 18.04.2024 - 16:45
Kategori: Arabesk Dönüşüm

15 Şubat 2012 tarihli Musiki Dergisi haber başlığı şöyleydi: “İstanbul AKM ile 29 Ekim 2013′de yeniden”… Yani bu tarihte açılacağına dair zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı anlaşarak bu tarihi vermişlerdi. Günay sözü hatırladı: “Keşke AKM de bugün açılsaydı da çifte bayram olsaydı” dedi. Ve dün 29 Ekim 2013 idi. AKM açılmadı…

2008 haziran ında boşaltıldı. Önce yıkılacaktı. sonra “restore edilecek” denildi. Sabancı Vakfı, 30 milyon lira verecekti. Çalışmaların devam ettiği sanılırken, Gezi olayları sırasında direnişçilerin AKM’ye girmesiyle restorasyon çalışması olmadığı anlaşıldı.Başbakan Tayyip Erdoğan “AKM’nin yıkılabileceğini, yerine yeni bir opera salonu projesinin geliştirilebileceğini” söyledi. Biz de daha önce Musiki Dergisi olarak yıkılması ve yerine mimari olarak simge olabilecek bir AKM binasının yapılması fikrinde olduğumuzu belirtmiştik.

Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, gazetevatan.com’a konuştu. Günay, “Keşke AKM de bugün açılsaydı da çifte bayram olsaydı. Orası restorasyon için ihale edildi. Ancak Mayıs’ta durduruldu restorasyon. Nasıl ve hangi hukuki gerekçelerle durdurulduğunu bilmiyoruz. Ama şu an ki hali içler acısı… Polis karakolu gibi kullanıldığı söyleniyor ve bu beni gerçekten çok üzüyor. Başbakan’ın sözünü ettiği ‘yeni proje’ konusunda da bir gelişme yok ve AKM şu anda eskisinden daha kötü bir halde…”

. . .

AKM’den yeni bir haber yok…
____________________________________________________________

AKM ile ilgili yazılarımız:

http://www.musikidergisi.net/?p=2082

http://www.musikidergisi.net/?p=1992

http://www.musikidergisi.net/?p=1968

http://www.musikidergisi.net/?p=1319

http://www.musikidergisi.net/?p=1309

http://www.musikidergisi.net/?p=742

http://www.musikidergisi.net/?p=2232




Hoşgeldiniz